Importanța utilizării unui sistem antivirus

Indiferent că este vorba despre calculatorul de la birou sau cel personal, toți ne dorim un sistem performant de protecție pentru ele. Pe măsură ce tehnologia informației s-a dezvoltat, așa au evoluat și virușii informatici care pot afecta un calculator în mai multe feluri: fie îi pot îngreuna activitatea, fie îl pot închide cu totul afectându-ne nouă activitatea și lăsându-ne fără date prețioase, poze cu cei dragi și orice alte informații prezente pe un calculator. Desigur, o soluție foarte la îndemână este folosirea unui hard extern pentru a crea un back-up la datele de pe calculator. Însă o altă soluție, și mai bună, pe care v-o recomandăm, este utilizarea unui sistem antivirus.

Beneficiile sistemului antivirus

Beneficiile utilizării unui astfel de sistem sunt nenumărate. În primul rând, vă protejați datele existente în calculator. Nu mai stați cu teamă că în momentul în care deschideți un fișier sau descărcați un program veți da peste un virus care vă va da toată munca peste cap. De asemenea, puteți deschide liniștiți linkurile trimise de prieteni fără nicio grijă că ar putea conține un virus, pentru că sistemul va fi protejat.

În al doilea rând, veți economisi extrem de mult deoarece nu veți mai pierde timp și bani ducându-vă calculatorul la reparat, și nici nu veți mai pierde oferte sau clienti pentru că nu aveți pe ce lucra. Ca să nu mai spunem de faptul că întreaga muncă va fi salvată în calculator.

Rolul sistemului antivirus

 programe antivirusRolul unui antivirus este de a crea un perete care să oprească aceste amenințări – virușii – de la a se răspândi în calculatorul dumneavoastră și de la a vă afecta munca. El face acest lucru prin scanarea programelor și conținutul acestora și compararea, în vederea identificării, a frecvențelor de cod existente într-o potențială amenințare cu elementele de cod inscripționate în el (cu rolul de identificare, stopare de la răspândire și/sau eliminare).

Un virus informatic este asemenea unui virus infecțios: dacă este unul ușor vă va afecta într-o mică măsură calculatorul; dacă este unul puternic, de tipul ”troienilor”, va face pagube mai mari. Pentru un virus infecțios există „vaccinuri”. Un astfel de vaccin este și acest sistem antivirus. Însă, cum virusul infecțios are diverse tulpini și poate suferi diverse mutații, pentru care nu există totdeauna antidot, la fel și pentru virusul informatic nu există întotdeauna antidotul perfect. Pentru că un sistem antivirus nu este perfect și nici infailibil.

Un sistem antivirus este creat pentru a face față unor categorii de viruși, de unde și cantitatea mare de sisteme antivirus existente pe piață. Însă, cum noi viruși sunt creați în permanență de indivizi sau chiar instituții, există posibilitatea, infimă totuși, ca sistemul antivirus să nu ofere suficientă protecție. Cu toate acestea, vă recomandăm să utilizați un sistem antivirus pentru a vă proteja calculatorul. Este util în păstrarea intactă a datelor, vă economisește mult timp și bani (pe care i-ați cheltui recuperându-vă datele, curățând și reparând calculatorul) și vă permite să vă desfășurați activitatea fără bătăi de cap.

Comments

  • Nu sunt comentarii

Leave your comments

Postează un comentariu

0
Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică

Viteza mare a conexiunilor de Internet face utilizatorii români foarte atractivi pentru atacatori. “Faptul că România are o conexiune de Internet foarte bună este în dezavantajul nostru, pentru că orice fel de atacator îți dorește să aibă ca victime sisteme ce pot reacționa rapid, iar noi le furnizăm genul acesta de sisteme.(…)

Citește mai departe...

Facebook permite ascunderea din timeline a fostelor relatii

Facebook permite ascunderea din timeline a fostelor relatii

Facebook permite utilizatorilor sa ascunda din timeline-ul lor foste relatii, in locul blocarii lor

Pe viitor, când te desparți de cineva, nu va trebui să-l vezi în feedul Facebook din nou.

Când schimbați statusul relației, Facebook va declanșa instrumente opționale ce vă pot ajuta să evitați să vă vedeți un ”ex”. Orice alegere ați face privind blocarea unui fost iubit din cronologie, va fi privată de asemenea.

Citește mai departe...

Continuum de la Microsoft pentru dispozitive mobile

Continuum de la Microsoft pentru dispozitive mobile

Continuum pentru dispozitive mobile de la Microsoft iți pune un PC în buzunar

Continuum este acum compatibil cu Windows 10 pentru telefoanele mobile, facând posibilă, în esență, utilizarea telefoanelor Windows ca și computere.

Cu Continuum se poate conecta telefonul la un monitor folosind un cablu HDMI folosindu-se astfel aplicațiile pe ecran mare. De asemenea se poate lega un mouse și o tastatură prin bluetooth.

Citește mai departe...

24TRANSOFT

24TRANSOFT

24Transoft - soluție integrată pentru companiile cu activitate de case de expediție

Cu ajutorul 24TRANSOFT, casele de expediție pot corela și optimiza toate activitățile specifice, pentru o îmbunătățire reală a rezultatelor.

Citește mai departe...

Proiectul ARA

Proiectul ARA

Odată cu răspândirea telefoanelor inteligente, cu toții am început să visăm un dispozitiv customizabil

Mai întâi a fost Proiectul ARA, ce părea un exercițiu de imaginație al unor designeri, dar mai apoi acesta a fost preluat de către gigantul Google. Încet-încet au început să scape imagini pe internet cu dispozitivul aflat în diferite faze de dezvoltare, dar fără date concrete sau specificații tehnice, lăsându-ne imaginația să zburde.

Citește mai departe...

Dropbox

Dropbox

Dropbox aduce previzualizări mai bune pentru fotografii și fișiere de design aplicațiilor sale Web.

Serviciul de stocare în cloud Dropbox rulează previzualizări îmbunătățite pentru imaginile de suport ale aplicațiilor în următoarele câteva zile. Un nou instrument de previzualizare va permite utilizatorilor să mărească și să evidențieze, dar și facă zoom în JPG, PNG, BMP și imagini Photoshop în PSD.

Citește mai departe...